Защо обувките за танци са толкова важни? Какво им е толкова специалното?

Защо обувките за танци са толкова важни? Какво им е толкова специалното?

Колко пъти сте се питали „Наистина ли са важни танцовите обувки?“ или „Наистина ли трябва да харча пари за танцови обувки, въпреки че си имам обувки, които мога да ползвам?“

 

За да отговорим на тези въпроси се консултирахме с експерти инструктори по латино танци. Ето тяхните съвети:

 

Имам ли нужда от обувки за танци, при положение че имам някакви, които мога да ползвам?

 

"Независимо дали танцувате салса, бачата, танго или друг вид танци, моят съвет винаги се основава на това колко възнамерявате да танцувате?"

 

"В началото на вашето 'танцово пътешествие', докато учите основните стъпки, е напълно приемливо да носите нещо, което вече имате. Все пак едни любителски танцови обувки струват 150-160 лв. и не е разумно да правите такъв разход, ако не възнамерявате да продължите с танците."

 

"След като танцувате вече 2-3 седмици и възнамерявате да продължите да ходите на танци, значи "латино-треската" е започнала да ви завладява. Това е момента в който определено бих ви препоръчала да си вземете танцови обувки."

 

"Въпреки че е възможно да танцувате с някакви спортни или обикновени ежедневни обувки, веднъж танцувайки с обувки за танци, никога повече няма да искате да танцувате с други!

Основният проблем при спортните обувки е гумената подметка - гумата има прекалено голямо прилепване (сцепление) с пода и затруднява не само въртенето, но и правилното стъпване. А и за всеки е ясно, че латино-танците съвсем не изглеждат добре със спортни обувки. От друга страна, обикновените ежедневни обувки дори и тези с токчета, може да изглеждат прилично, но с тяхната твърда и гладка подметка, ще се пързаляте и трудно ще пазите равновесие.

Другият сериоезен проблем на обувките, които не са създадени за танци, е че те нямат нужната гъвкавост и ще ви е доста трудно и уморително да танцувате с тях."

 

Имам ли нужда от обувки за танци?

"Когато ходите на фитнес, трябват ли ви подходящи обувки с които да бягате и тренирате? Отговорът е същият и за танците - обувките за танци са направени за танци. :)"

 

С какво са по-специални обувките за танци от обикновените?

 

"Те са създадени, за да ви осигурят комфорт, подкрепа и издръжливост докато танцувате. Прекарвате дълго време на крака и се нуждаете от нещо, което ще даде свобода и лекота на движенията ви и ще намали риска от подхлъзване, падане или нараняване"

 

"Красотата на обувките за танци не е просто във външния им вид – безспорно тези обувки изглеждат страхотно, но по-важни са лекотата, гъвкавостта и комфорта, които осигуряват на краката."

 

"Благодарение на велурената подметка, обувките за танци ви дават точното количество сцепление, за да се движите по пода и да практикувате танцовите си умения, без да се налага да мислите за обувките си. Велурената подметка от естествена кожа е достатъчно тънка, за да усещате пода, но и достатъчно подплатена, за да направи часовете танци приятни и без болка. По-напредналите с танците знаят добре, какво означава да се свържеш с пода. Тази връзка не може да бъде постигната без подходящи обувки."

 

С какво са по-специални?

"Ами със всичко, просто са специално създадени за танци - много по-удобни са, много по-леки са, много по-гъвкави са, имат точното сцепление с пода и определено дамите с тях изглеждат страхотно на дансинга."

 

Обувки и аксесоари за латино танциОбувки и аксесоари за латино танци

 

Защото вярваме, че всяка дама заслужава да бъде уверена и неотразима на дансинга.

 

Може да разгледате моделите тук www.DanceLine.bg


Всеки който си е купувал обувки от онлайн магазин знае, че най-важното е да се избере правилният номер. Това важи за всички обувки, но е от особено голямо значение при обувките за танци.

прочети още

Здравейте, мили дами! Тук ще намерите няколко съвета как да изберем подходящи обувки за танци.

прочети още