ЗА ВАС, ДАМИ - КАК ДА ИЗБЕРЕМ НАЙ-ПОДХОДЯЩИТЕ ОБУВКИ ЗА ТАНЦИ?

ЗА ВАС, ДАМИ - КАК ДА ИЗБЕРЕМ НАЙ-ПОДХОДЯЩИТЕ ОБУВКИ ЗА ТАНЦИ?

Дамите винаги искаме да изглеждаме елегантно, както в живота, така и на дансинга. Едно от нещата, които привличат като магнит всяка от нас, са ефектните обувки. Първото важно нещо, когато избирате обувки за танци, е да забравите навиците си при пазаруване на други обувки. Много от нас често купуват официални обувки с ясното съзнание, че са им неудобни, жертвайки удобството си в името на добрия външен вид. Когато избирате танцови обувки обаче това би била голяма грешка - не забравяйте, че с тези обувки се надявате да танцувате цяла вечер и ако не са ви удобни ще поискате да ги свалите след няколко танца. 
Но какво означава да ни бъдат удобни обувките за танци? 

 

Първото нещо, което трябва да определите, е колко сантиметра е дължината на ходилото ви. Прилагаме снимка как да измерите стъпалото си и да се насочите към подходящия за вас номер. Надяваме се да ви е полезна. :)

 

След като определите номера на обувката трябва да установите желаната от вас височина на тока. Ако в ежедневието си не ходите на високи токове и ви предстои покупка на първи чифт танцови обувки, препоръчвам ви да започнете с височина 5 см. Даже и по принцип да сте уверени на висок ток, ако танцувате отскоро (до няколко месеца) пак бихме ви препоръчали същата височина. Високите токове наистина са елегантни, но танцуването на тях е доста по-трудно от ходенето и са подходящи за по-опитни танцьори. 

 

Друго нещо, което е добре да съобразите, е това колко са стегнати обувките. Препоръчваме ви по-стегнати (даже ако ги усещате прекалено стегнати през първите няколко обувания), защото каишките на танцовите обувки неминуемо се отпускат и ако ги усещате комфортни в началото скоро ще започнете да се чувствате нестабилни от това, че кракът ви ще се мести в обувката непрекъснато. Тук включваме и стабилната стегната пета, която също държи стъпалото фиксирано и съответно прави танцуването както по-приятно, така и по-безопасно. 

 

Материалът, от който са изработени обувките, също може да е различен. От опита ни досега сме установили, че обувките със сатенено покритие са по-издържливи от тези с кожено, тъй като кожата по-лесно се деформира (изтърква, надира или напуква) при процеса на танцуване. От вътрешната си страна всички обувки са кожени, като при някои се използва естествена, а при други изкуствена кожа. 

 

Идва ред на любимата на всички жени тема – визията. В момента има огромно разнообразие от цветове, декорации с камъни и всякакви други неща, които правят обувките по-красиви. Препоръчваме ви да имате поне един чифт телесни обувки в колекцията си, защото „телесното е танцовото черно“ – приема се, че отива на всякакъв тоалет, освен това ако сте с къса пола или рокля телесните обувки продължават линията на крака и с тях движенията изглеждат по-добре. Черните обувки са подходящи ако имате черна част от тоалета (черен топ и/или черен клин или поне някакъв черен аксесоар). 

 

Ако вече сте купили обувките на своите мечти, но усещате токовете по-тънки от комфортното за вас, можете да пробвате да танцувате с протектори за токове, които не само ще запазят тока, но и ще увеличат площта му и по този начин ще ви дадат по-добро усещане за баланс. 

 

Ако статията Ви е харесала, споделете я с един клик на бутона "Share" по-долу.

 

И не забравяйте, най-удобните и красиви обувки ще намерите тук:  DanceLine.bg 


Колко пъти сте се питали „Наистина ли са важни танцовите обувки?“ или „Наистина ли трябва да харча пари за танцови обувки, въпреки че си имам обувки, които мога да ползвам?“ Мнения на инструктори по латино танци.

прочети още

Всеки който си е купувал обувки от онлайн магазин знае, че най-важното е да се избере правилният номер. Това важи за всички обувки, но е от особено голямо значение при обувките за танци.

прочети още