• Начало
  • Новини
  • ЗА ВАС, ДАМИ - КАК ДА ИЗБЕРЕМ НАЙ-ПОДХОДЯЩИТЕ ОБУВКИ ЗА ТАНЦИ?

ЗА ВАС, ДАМИ - КАК ДА ИЗБЕРЕМ НАЙ-ПОДХОДЯЩИТЕ ОБУВКИ ЗА ТАНЦИ?

ЗА ВАС, ДАМИ - КАК ДА ИЗБЕРЕМ НАЙ-ПОДХОДЯЩИТЕ ОБУВКИ ЗА ТАНЦИ?
12 юли 2019

Дамите винаги искаме да изглеждаме елегантно, както в живота, така и на дансинга. Едно от нещата, които привличат като магнит всяка от нас, са ефектните обувки. Първото важно нещо, когато избирате обувки за танци, е да забравите навиците си при пазаруване на други обувки. Много от нас често купуват официални обувки с ясното съзнание, че са им неудобни, жертвайки удобството си в името на добрия външен вид. Когато избирате танцови обувки обаче това би била голяма грешка - не забравяйте, че с тези обувки се надявате да танцувате цяла вечер и ако не са ви удобни ще поискате да ги свалите след няколко танца. 
Но какво означава да ни бъдат удобни обувките за танци? 

 

Първото нещо, което трябва да определите, е колко сантиметра е дължината на ходилото ви. Прилагаме снимка как да измерите стъпалото си и да се насочите към подходящия за вас номер. Надяваме се да ви е полезна. :)

 

След като определите номера на обувката трябва да установите желаната от вас височина на тока. Ако в ежедневието си не ходите на високи токове и ви предстои покупка на първи чифт танцови обувки, препоръчвам ви да започнете с височина 5 см. Даже и по принцип да сте уверени на висок ток, ако танцувате отскоро (до няколко месеца) пак бихме ви препоръчали същата височина. Високите токове наистина са елегантни, но танцуването на тях е доста по-трудно от ходенето и са подходящи за по-опитни танцьори. 

 

Друго нещо, което е добре да съобразите, е това колко са стегнати обувките. Препоръчваме ви по-стегнати (даже ако ги усещате прекалено стегнати през първите няколко обувания), защото каишките на танцовите обувки неминуемо се отпускат и ако ги усещате комфортни в началото скоро ще започнете да се чувствате нестабилни от това, че кракът ви ще се мести в обувката непрекъснато. Тук включваме и стабилната стегната пета, която също държи стъпалото фиксирано и съответно прави танцуването както по-приятно, така и по-безопасно. 

 

Материалът, от който са изработени обувките, също може да е различен. От опита ни досега сме установили, че обувките със сатенено покритие са по-издържливи от тези с кожено, тъй като кожата по-лесно се деформира (изтърква, надира или напуква) при процеса на танцуване. От вътрешната си страна всички обувки са кожени, като при някои се използва естествена, а при други изкуствена кожа. 

 

Идва ред на любимата на всички жени тема – визията. В момента има огромно разнообразие от цветове, декорации с камъни и всякакви други неща, които правят обувките по-красиви. Препоръчваме ви да имате поне един чифт телесни обувки в колекцията си, защото „телесното е танцовото черно“ – приема се, че отива на всякакъв тоалет, освен това ако сте с къса пола или рокля телесните обувки продължават линията на крака и с тях движенията изглеждат по-добре. Черните обувки са подходящи ако имате черна част от тоалета (черен топ и/или черен клин или поне някакъв черен аксесоар). 

 

Ако вече сте купили обувките на своите мечти, но усещате токовете по-тънки от комфортното за вас, можете да пробвате да танцувате с протектори за токове, които не само ще запазят тока, но и ще увеличат площта му и по този начин ще ви дадат по-добро усещане за баланс. 

 

Ако статията Ви е харесала, споделете я с един клик на бутона "Share" по-долу.

 

И не забравяйте, най-удобните и красиви обувки ще намерите тук:  DanceLine.bg